maandag 21 november 2011

wintertijd


Vanaf het moment dat de klok een uur terug wordt gezet, begint het te kriebelen: het is wintertijd! De winter is in aantocht, en gezien ons gure landje kun je je daar maar het beste goed op voorbereiden! Inmiddels moet je ongeveer de ijspegels van je neus af bikken als je ’s avonds op de fiets thuiskomt, maar daar staat wel weer tegenover dat we ons avonden lang op de bank kunnen nestelen, met een grote pot thee, de open haard aan en lekker warme breisels om aan te trekken.  Bij ons in huis is het ‘winterklaar’ maken van het huis altijd een ritueel dat doet vermoeden dat we een winterslaap van minstens 4 maanden gaan houden: lekkere plaids worden weer tevoorschijn getoverd, op de tafels branden kaarsjes,  Het hele huis ruikt naar de zelfgemaakte jam die Yna aan het maken is van de bessen en bramen die we in de nazomer hebben geplukt, en we beginnen weer zin te krijgen in de echte winterfeesten: kerst en sinterklaas!

En wat hoort nu meer bij de wintertijd dan zelfgemaakte kerstfrutsels?  Daarom zijn we al druk bezig met het maken van allerlei heerlijke hebbedingetjes voor de winter: kerstservies, kerstboomhangers, en tot slot is er een enorme wintertaart in de maak!
Dat is maar goed ook, want over een paar weken beginnen verschillende dorpjes bij ons in de buurt met gezellige kerstmarktjes, en natuurlijk zijn wij daar bij om leuke winterspullen te verkopen!

Heb je het wintergevoel al wat te pakken?
Om alvast in de stemming te komen, hier drie knuffelige rendieren die ik  gemaakt heb door sprookjeswol met een wolviltnaald te vervilten. Het vergt een beetje handigheid aangezien je niet met een patroon aan de slag kunt, maar het is geweldig materiaal om mee te werken!  Met een lintje eraan kan de familie rendier zo de kerstboom in!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten