vrijdag 18 november 2011

Het atelier!

Het huis ruikt weer naar verandering, en zoals gewoonlijk komt die lucht samen met de geuren van muurverf en pas geschuurd hout. Dat is niet de eerste keer; Yna en ik hebben er nogal een handje van regelmatig de boel in huis te veranderen, zodat de muren in de woonkamer afgelopen jaren al zo'n zes keer van kleur zijn veranderd, en ieder meubelstuk in huis al eens naar een andere plek is geschoven. De andere bewoners kijken er nauwelijks meer van op als we samen grinnikend aankomen uit de bouwmarkt met een kofferbak vol verfspullen, en zodra de dikke kater Muis ons in onze kluskleding aan ziet komen, staat hij zuchtend op en zoekt hij een ander plekje op om te slapen, ver weg van ons rumoerige geklus. Maar een beetje verandering is leuk!

Vandaag is het anders; geen nieuwe kleur in de woonkamer, of herindeling van de keuken, we zijn bezig met het inrichten van een atelier! We geven al een tijdje workshops, op locatie of gezellig met de groep om onze grote keukentafel. Dat gaat altijd erg goed, maar nu steeds meer mensen enthousiast worden over onze creatieve plannen, komt er behoefte aan een ruimte waarin we al onze knutselspullen kunnen stallen, en waar we ook workshops kunnen geven. Zo ontstonden de plannen voor een eigen atelier aan huis.  
Na wat geschuif met kamers, hebben we een mooie ruimte in ons huis gevonden die we kunnen gebruiken als atelier. Veel kasten om al onze spullen in op te bergen en een ruime tafel om veel gasten voor workshops te kunnen ontvangen. Met openslaande deuren naar het terras, zodat we 's zomers lekker met groepen naar buiten kunnen.

Dus staat Yna nu wiebelend op een keukentrapje de muren en balken te schilderen. Nog even klussen en dan kunnen we de eerste groepen ontvangen!  Dan kunnen we cupcakes en taarten versieren, porselein schilderen, en andere creatieve workshops (we zijn bezig met het uitwerken van nog veel meer ideeën!) allemaal aan huis gaan doen. 
Ook kunnen we dan echt gaan beginnen met het aanbieden van onze arrangementen, zoals een creatieve workshop in combinatie met een high tea, lunch, een natuurwandeling met professionele gids, of een vaartocht met fluisterbootjes op het meer hier in de buurt. Om jullie alvast enthousiast te maken over onze locatie, zijn we net naar buiten gegaan om een paar foto's van het uitzicht te maken.

Veranderingen... plannen... Maar wel hele leuke!

Ben jij al geïnspireerd door onze plannen? Zou je een keer een workshop of arrangement mee willen maken? Laat het ons weten! reageer, of mail ons op maidby.contact@gmail.com

-de omgeving van ons nieuwe atelier in Eastermar-


Geen opmerkingen:

Een reactie posten