donderdag 22 december 2011

oude kinderstoeltjes

handbeschilderd stoeltje €29,50

wat deed u vroeger in de schoolbanken? Diep voorovergebogen rekensommetjes maken of toch liever de grappenmaker uithangen en propjes en vliegtuigjes door het lokaal gooien? Yna las vroeger het liefst meidenboeken, het liefst over meisjes als Joop ter Heul en haar vriendinnen.  Met blozende wangen van spanning zat Yna dan achterin de klas met het boek verstopt onder haar tafeltje, wegdromend bij de avonturen van Joop of andere meisjes met namen als Kitty, Jet of Puck, in de hoop dat de leraar niet zou ontdekken dat ze stiekem aan het lezen was.

Via via kwamen we aan een serie oude schoolstoeltjes. Van het ouderwetse, onverwoestbare model. Dezelfde soort stoeltjes als degene waar we op zaten toen we leerden rekenen, schrijven en heimelijk zaten te wachten tot onze vrije middag aanbrak.  Een aantal van de stoeltjes hebben we opgeknapt. Beschilderd met kleuren en patroontjes die passen bij kinderen en hun vrolijke kinderkamers. Maar nog steeds het herkenbare oude model, die ons allemaal stiekem terug doet verlangen naar die onbezorgde kindertijd.

Die nostalgie willen we delen, en daarom verkopen we een aantal stoeltjes. Ze zijn € 29,50 per stuk en handbeschilderd. In de kleuren wit, grijs en rood. Mocht je een naam of iets dergelijks erop willen, dan kunnen we die er voor €2,00 extra erop zetten. Let ook op de vrolijke gestipte 'sokjes' van de stoeltjes. Een knipoog naar de liefde die Marije als kind (maar ook nu nog) had voor alles wat gestipt was.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten