dinsdag 31 januari 2012

impressie bedrijfsuitje 50/50

Zondag kwam de leuke en enthousiaste ploeg van 50/50 bij ons langs voor een bedrijfsuitje. Een geweldige middag waarin iedereen zich fanatiek op cupcakes en te beschilderen porselein stortte. Zij openden daarmee ook officieel ons atelier! Hier een korte impressie.




Nadat er fanatiek cupcakes waren gedecoreerd en porselein was beschilderd, sloten de cursisten de middag af met een frisse wandeling en bij terugkomst was er een uitgebreide high tea. Al met al een geweldige groep om de workshops in ons atelier officieel mee te beginnen, 50/50 bedankt!






donderdag 19 januari 2012

Delfts blauw

Delftsblauwe mokjes, €5,- per stuk

Geïnspireerd door broer en schoonzus  ( die ook een hele leuke creatieve blog heeft!) die richting het mooie Delft verhuisden, schilderde Marije deze twee delftsblauwe mokjes. Grachtenpandjes in blauwtinten, de vlag gehesen en wapperend ondergoed aan een waslijn, kan het nog Hollandser?

maandag 16 januari 2012

Wegdromen

'Het is vandaag Blue monday!', berichtten de krantenkoppen vanmorgen. Oftewel: de derde maandag van januari, de meeste deprimerende dag van het jaar. Wij geloofden er niets van; voor het eerst in maanden was de wereld bedekt met een glinsterend laagje ijskristallen dat schitterde in het opkomende zonlicht.

Maar, voor wie een broertje dood heeft aan kou, winter, januari of maandagen in het algemeen, is er altijd nog een goede tip: neem een boek, en droom lekker weg van die koude maandagmorgen! Zoals Yna vroeger als kind al deed als zij liever niet in het klaslokaal zat. Dus: neem eens een boek ( en gezien blue monday raden we een flink vrolijk boek aan!) en nestel je met een badkuip vol thee, een warme deken en de huiskat ( voor mensen die geen Dikke kater Muis bezitten; ieder ander dier voldoet vast ook) op de bank. En dan wegdromen maar! Al die wegdromerij werd door Marije vastgelegd in dit schilderijtje, van twee geoefende wegdromers. Waar droom jij naartoe?




dinsdag 10 januari 2012

cupcakes met fondant

cupcakes decoreren


Cupcakes, welk meisje ( of jongen...) houdt er nu niet van? Helemaal die cupcakes er zo mooi uitzien als deze! Tijdens een workshop cupcakes decoreren gaan we aan de slag met het decoreren van drie cupcakes.  Fondant is een lekker werkzaam en gemakkelijke manier om te beginnen met cupcakes versieren, want met fondant kan je cupcake bijna niet mislukken!




Een workshop duurt ongeveer 2 uur en kost 15,- per persoon. 

zaterdag 7 januari 2012

Cupcakes met Royal Icing


Goede vriendin Esmeralda kwam langs. Tien theepotten later besloten we het royal icing recept weer eens uit de kast te halen. Deze keer met meer succes!
De cupcakes die we gebakken hadden kregen een grote toef royal icing  en werden verder versierd met suikerpareltjes en fondant. Wij waren enthousiast over de mogelijkheden van royal icing. Daarom is naast onze gewone cupcake-workshop met fondant, het nu ook mogelijk op cupcakes met royal icing te versieren! 






De workshop duurt ongeveer 2 uur en kost 15,- per persoon (inclusief koffie en thee)

 ben je enthousiast geworden en wil je je opgeven? Of wil je meer informatie hebben? info@ maidby.nl!


donderdag 5 januari 2012

schilderij "de tantetjes gaan de stad in"


"De tantetjes gaan de stad in", is een werk dat Marije een tijdje geleden al maakte. Hij is inmiddels verkocht, maar kan wel als vorbeeld dienen voor een nieuw schilderij. ( Prijs is afhankelijk van het formaat, maar een ruim a3 formaat op doek kost plusminus €50,-)



schilderij "de Theetuin"

Het was kerstvakantie, en dus waren Yna en Marije weer volop aan het fabrieken. Zo ook dit nieuwe vrolijke schilderij:

-De theetuin-

Let ook eens op de kopjes, die van echt porselein zijn!

Voor liefhebbers hebben we overigens ook een nieuwe pagina gemaakt; "de kinderkamer", waar we komende tijd al onze leuke hebbedingetjes voor kinderen op zullen verzamelen! De moeite waard om eens rond te neuzen!

dinsdag 3 januari 2012

paars/witte stapeltaart met bloemen


van den vos Reynaerde....

wie kent hem niet? Reinaart de vos. Prachtig en elegant met zijn glanzende vacht en pluizige staart, maar tegelijkertijd ook een beetje onbetrouwbaar en sluw. Wij waren er als kinderen verzot op, die verhalen van vossen als Reinaart.
Gister maakte Marije een vos, helemaal opgebouwd uit wolvilt. Geen ijzerdraad, geen aparte vulling, geen naadjes, nee zelfs geen garen om hem aan elkaar te naaien. Alleen twee kraaltjes waren nodig om de vos ogen te geven.
Het dier is behoorlijk groot; 26 cm lang en 22 cm hoog.  Reinaart is op zoek naar een thuis ( het liefst eentje met kippen die hij op kan jagen!), en kost € 29,95

 
Sluwe maar ook mooie vos Reinaart, €29,95


maandag 2 januari 2012

impressie workshops december

Ook in het najaar hadden we weer een aantal leuke groepen die kwamen servies beschilderen of taarten en cupcakes decoreren. Hier een paar foto's!